جراحی لاغری

عمل پروتز باسن

عمل پروتز باسن به چه عملی گفته می شود ، زنان و مردان زیادی هستند که می خواهند اندامی متناسب و خوش فرم داشته باشند. جراحی باسن (بزرگ کردن و خوش فرم ساختن)  یکی از گزینه های این افراد است. بعضی از کسانی که تصمیم به انجام عمل زیبایی پروتز باسن می گیرند افراد لاغر هستند، عده ای دچار شلی و افتادگی باسن شده اند و بعضی نیز از صاف و تخت بودن باسن خود ناراضی هستند.

عمل بزرگ کردن باسن با دو روش استفاده از پروتز (Prosthetic) و یا تزریق چربی صورت می گیرد. در اینجا به معرفی روش پروتز می پردازیم و در آینده درباره روش تزریق چربی (ترانسفر چربی) خواهیم نوشت.

هدف نهایی از انجام عمل پروتز باسن بهبود فرم باسن است. طی این عمل که باسن از حالت افتاده و یا تخت و صاف به شکل منحنی خوش فرمی درآید. این عمل که در بین زنان پرطرفدار شده است تاثیر چشمگیری در افزایش اعتماد به نفس فرد تحت عمل دارد. زیرا اگر عمل پروتز باسن توسط جراح زبده و با تجربه و با استفاده از پروتزهای با کیفیت انجام شود، اندام مطلوبی برای فرد به ارمغان خواهد آورد.

پروتز و انواع آن

پروتز و انواع آن

قبل از این که به عمل پروتز باسن بپردازیم بهتر است تعریفی از خود پروتز داشته باشیم. به هرگونه اندام مصنوعی که در بدن انسان قرار می گیرد و جایگزین عضو مورد نظر می شود پروتز می گویند. این پروتزها شامل پروتز اندامی و پروتز زیبایی می شود.

پروتزهای اندامی در مواردی مانند تصادفات و آسیب به اندام مانند دست و پا استفاده می شودو جایگزین عضو از دست رفته یا آسیب دیده می شود. استفاده از پروتز باعث افزایش کیفیت زندگی بیماران به ویژه بیماران حرکتی شده و دامنه حرکت آنان را افزایش داده است.

دسته دیگر پروتزها که پروتز زیبایی می باشند برای بعد از جراحی زیبایی کاربرد دارد و در جراحی اندامی همچون مانند پروتز سینه، باسن، لب و گونه استفاده می شوند. پس با این توضیحات به این نتیجه می رسیم که پروتز باسن یک نوع پروتز زیبایی است. اهمیت دانستن این موضوع برای بیمارانی است که می خواهند پس از انجام عمل جراحی به بیمه خودشان مراجعه کنند. و بیمه ها هم در برابر جراحی های زیبایی با سایر جراحی ها تعرفه های جداگانه ای دارند و شاید هم هیچ پوششی نداشته باشند.

پروتز باسن

عمل پروتز باسن

عمل پروتز باسن

پروتز ماده ای از جنس سیلیکون Silicone است که انعطاف پذیری بالا و انواع گوناگونی از نظر شکل و اندازه دارد و هر کدام بنا به هدف خاصی که از جراحی انتظار می رود مورد استفاده قرار می گیرد. پروتز باسن را در ۳ قسمت  می توان به کار برد:

۱_ زیر لایه های پرده مانندی که ماهیچه ها را از هم جدا می کنند یا گروه های ماهیچه ای را در جای خود ثابت نگه می دارند. به این لایه ها نیام یا فاشیا (Fasia) گفته می شود.

۲_ لابلای عضلات باسن

۳_ زیر عضلات باسن

لازم به ذکر است که سیلیکون گفته شده (Silicone) نوعی پلیمر است و نباید آن را با سیلیکون (Silicon) که نام دیگر سیلیسم و از عناصر جدول تناوبی است اشتباه گرفت. گفتنی است سیلیکون پلیمری Silicone به گرما مقاوم بوده و از آنجایی که لازم است با حداقل بخشی از بدن بیمار تماس داشته باشد لازم است با بیولوژی بدن انسان بسیار سازگار باشد. همچنین قسمت های آستر این اندام (خواه اندامی و خواه زیبایی) باید بتوانند تکان های استفاده پی در پی مانند نشستن و برخاستن، راه رفتن و دویدن را جذب کنند.

عمل جراحی پروتز باسن

عمل جراحی پروتز باسن معمولا دو تا سه ساعت طول می کشد. برای انجام این عمل پس از این که بیهوشی صورت گرفت، در نقاطی از باسن مانند چین ها که ظاهری پنهانی دارند برش هایی ایجاد می شود که حداکثر عرض آن ها به ۲.۵ میلی متر می رسد. بعد از آن چربی های اضافه از طریق لوله ای که کانولا نام دارد و به بافت باسن نفوذ می یابد بیرون کشیده می شود که در واقع همان انجام عمل لیپوساکشن است. با انجام این کار (لیپوساکشن) باسن آماده کاشت پروتز می شود.

پس از انجام عمل لیپوساکشن (گن لیپوساکشن )محلول حجم دهنده و داروی بی حسی به آرامی و به گونه ای که آسیبی به اعصاب و عضلات وارد نشود تزریق می شود. پروتزها در نقاطی دورتر از اعصاب و استخوان های باسن قرار می گیرند تا هنگام نشستن و برخاستن، بیمار آزرده نشود. پس از قرار گرفتن پروتز در جای خود، قسمت های  بالا و خارجی باسن حالت سفت و برجسته پیدا می کند. چون زخم ها در محل فرورفتگی ها ایجاد شده جای آن مشخص نخواهد بود.

پروتز باسن چیست 390x220 2 عمل پروتز باسن
عمل پروتز باسن

دوران نقاهت

جدول زمانی بهبودی کلی بعد از دریافت ایمپلنت های باسن دو تا سه هفته است. شما باید برنامه ریزی کنید که حداقل دو هفته از کار خود مرخصی بگیرید و تا آنجا که ممکن است در خانه استراحت کنید. حتی اگر بعد از دو هفته بتوانید کار و فعالیت های سبک خود را از سر بگیرید ، کبودی و تورم ممکن است مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد.

مراقبت های پس از عمل پروتز باسن

از لباس های تنگ و گن های مخصوص (۱۱۰۰۱، ۱۱۱۱۱، ۱۱۰۶۶) به توصیه پزشک استفاده شود تا ورم ایجاد شده کاهش پیدا کند و باسن فرم بگیرد.

به دلیل نزدیک بودن جراحات با مقعد، باید روزانه دو بار عمل شستشو با مواد ضد عفونی کننده و تعویض پانسمان صورت گیرد تا از عفونت جلوگیری شود.

از نشستن مستقیم بر روی باسن و یا دراز کشیدن بر روی پشت به مدت دو الی سه هفته پرهیز شود.

استفاده از توالت ایرانی ممنوع است و هنگام استفاده از توالت فرنگی نیز باید به حالت نیم نشسته قرار گرفت.

پس از گذشت سه هفته بیماران با اجازه پزشک می توانند فعالیت های شغلی خود را ادامه دهند.

برای کاهش تورم و چین و چروک می توان از ماساژ و درمان اولتراسوند (امواج مافوق صوت) استفاده کرد.

به مدت دو ماه فعالیت های ورزشی و انجام ورزش های شکمی و شنا ممنوع می باشد.

حداقل به مدت دو ماه از کفش پاشنه بلند نباید استفاده شود.

عوارض پس از عمل

هر عمل جراحی، در پی منافعی که دارد ممکن است با عوارض همراه باشد. مهم ترین عوارض ناشی از عمل زیبایی باسن عبارتند از:

پارگی ایمپلنت

امکان جابجایی پروتزها و در نتیجه نامتقارن شدن آن ها

ایجاد عفونت به دلیل نزدیکی محل زخم با محل دفع

تضعیف حس لامسه در اطراف جای زخم

شکستن و پارگی پروتزها

عوارض ناشی از بیهوشی

تجمع خون (هماتوم)

تشکیل بافت اسکار در اطراف ایمپلنت (انقباض کپسول) که ممکن است باعث احساس سفتی در گلوتئوس (عضله سرینی میانی) شود.

برای شما همراهان مجله آموزشی سایت Hamoon Medical آرزوی سلامتی و شادی داریم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *