ورزش و تناسب اندام

۱۰ عامل اصلی چاقی کدامند؟

۱۰ عامل اصلی چاقی ،چاقی و اضافه وزن یکی از بزرگترین مشکلات جامعه امروز است. برای اینکه بتوانید زندگی سالم و دور از انواع بیماریها را داشته باشید باید به کاهش وزن و تناسب اندام توجه کنید. در این مقاله در مورد ۱۰ عامل اصلی چاقی صحبت می کنیم. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود برخی افراد در کاهش وزن دچار مشکل شوند. معمولاً چاقی ناشی از عوامل ارثی ، فیزیولوژیکی و محیطی ، همراه با رژیم غذایی ، فعالیت بدنی و ورزش است.

چاقی چیست؟

چاقی یک بیماری پیچیده است که ناشی از تجمع مقدار زیادی چربی در بدن است. چاقی فقط بد فرمی بدن و کم شدن زیبایی ظاهری نیست  بلکه این یک مشکل پزشکی است علت و علائم تشخیص چاقی را باید تشخیص داد زیرا خطر سایر بیماری ها مانند بیماری های قلبی ، دیابت ، فشار خون بالا و برخی سرطان ها را افزایش می دهد.

خبر خوب این است که حتی کاهش متوسط ​​وزن می تواند مشکلات مربوط به چاقی را بهبود بخشد یا از آن جلوگیری کند. رژیم غذایی سالم ، افزایش فعالیت بدنی و تغییرات رفتاری می تواند به کاهش وزن کمک کند. داروهای تجویزی و روشهای جراحی چاقی گزینه های مناسبی برای درمان چاقی هستند.

علت و علائم تشخیص چاقی

دلیل ایجاد چاقی

شاخص توده بدنی BMI اغلب برای تشخیص چاقی استفاده می شود.

وضعیتBMI:

زیر ۱۸.۵ کمبود وزن

۱۸.۵-۲۴.۹ وزن عادی

۲۵.۰-۲۹.۹ اضافه وزن

۳۰.۰ و بالاتر چاقی

آسیایی هایی با BMI 23یا بالاتر ممکن است در معرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامتی باشند.

برای اکثر افراد ، BMI برآورد معقولی از چربی بدن را ارائه می دهد. با این حال ، BMI به طور مستقیم چربی بدن را اندازه گیری نمی کند ، بنابراین برخی از افراد ، مانند ورزشکاران عضلانی ، ممکن است BMIبالایی داشته باشند ، هرچند چربی اضافی بدن ندارند.

بسیاری از پزشکان همچنین دور کمر فرد را اندازه گیری می کنند تا به تصمیمات درمانی کمک کند. مشکلات سلامتی مربوط به وزن در مردان با دور کمر بیش از ۴۰ اینچ (۱۰۲ سانتی متر) و در زنان با اندازه دور کمر بیش از ۳۵ اینچ (۸۹ سانتی متر) شایع تر است.

۱۰ عامل اصلی چاقی کدامند؟

ژنتیک ، عادات روزانه ، مسائل متابولیکی و هورمونی بر وزن بدن تاثیر دارد ، چاقی زمانی ایجاد میشود که کالری بیشتری در روز دریافت کنید. بدن شما این کالری های اضافی را به صورت چربی ذخیره می کند.

در ایالات متحده ، رژیم غذایی اکثر مردم پر کالری است. اغلب از غذاهای فست فود و نوشیدنی های پرکالری استفاده میکنند. افراد چاق ممکن است قبل از احساس سیری کالری بیشتری بخورند ، زودتر احساس گرسنگی کنند یا به دلیل استرس یا اضطراب (در این مقاله در مورد عوامل ایجاد اضطراب باشما صحبت کردیم) را بیشتر بخورند.

بسیاری از افرادی که در کشورهای غربی زندگی می کنند در حال حاضر مشاغلی دارند که از نظر جسمی کم تحرک هستند ، بنابراین تمایل ندارند کالری زیادی در محل کار خود بسوزانند. حتی در فعالیت های روزانه کالری کمتری می سوزانند و از امکانات رفاهی مانند کنترل از راه دور ، پله برقی ، خرید آنلاین و بانک های مجازی استفاده میکنند.

۱.وراثت و تأثیرات رفتاری خانواده

ژنهایی که از والدین خود به ارث می برید ممکن است بر میزان ذخیره چربی بدن و محل توزیع آن چربی تأثیر بگذارد. ژنتیک همچنین می تواند در این که بدن شما چگونه غذا را به انرژی تبدیل می کند ، چگونه بدن شما اشتهای شما را تنظیم می کند و چگونه بدن شما در طول ورزش کالری می سوزاند ، نقش داشته باشد.چاقی در خانواده متداول است یعنی اعضای خانواده تمایل دارند عادات غذایی مثل مصرف زیاد شیرینی و عدم فعالیت داشته باشند.

۲. سبک زندگی

رژیم غذایی ناسالم. رژیم غذایی سرشار از کالری ، فاقد میوه و سبزیجات ، پر از فست فود و مملو از نوشیدنی های پرکالری و وعده های غذایی پرکالری در افزایش وزن موثر است.

مصرف مایعات و نوشیدنی های پرکالری: افراد می توانند کالری زیادی بدون احساس سیری بنوشند ، به ویژه کالری ناشی از الکل. سایر نوشیدنی های پرکالری ، مانند نوشابه های شیرین ، می توانند به افزایش وزن قابل توجهی کمک کنند.

عدم فعالیت: اگر سبک زندگی بی تحرکی دارید ، به راحتی می توانید هر روز کالری بیشتری از آنچه که با ورزش و فعالیت های معمول روزانه می سوزانید ، دریافت کنید. نگاه کردن به صفحه کامپیوتر ، تبلت و تلفن یک کار ساکناست. تعداد ساعاتی که جلوی صفحه نمایش صرف می شود با افزایش وزن ارتباط دارد.

۳.برخی بیماریها و داروها

در برخی از افراد ، چاقی را می توان به دلایل پزشکی مانند سندرم پرادرویلی ، سندرم کوشینگ و سایر شرایط ردیابی کرد. آرتروز منجر به کاهش فعالیتو درنتیجه افزایش وزن شود.

برخی از داروها شامل برخی داروهای ضد افسردگی ، داروهای ضد تشنج ، داروهای دیابت ، داروهای ضد روان پریشی ، استروئیدها و مسدود کننده های بتا می توانند منجر به افزایش وزن شوند.

۴.مشکلات فرهنگی

مسایل فرهنگی با چاقی ارتباط دارند. اگر مناطق امن برای پیاده روی یا ورزش ندارید ، جلوگیری از چاقی دشوار است. به طور مشابه ، ممکن است روشهای آشپزی سالم به شما آموزش داده نشده باشد یا به غذاهای سالم دسترسی نداشته باشید. افرادی که با آنها وقت می گذرانید بر وزن شما تأثیرخواهند گذاشت. در صورت داشتن دوستان یا بستگان مبتلا به چاقی ، احتمال ابتلا به چاقی بیشتر است.

۵.سن و سال

چاقی می تواند در هر سنی رخ دهد ، حتی در کودکان. اما با افزایش سن ، تغییرات هورمونی و سبک زندگی کم تحرک، خطر چاقی افزایش مییابد. علاوه بر این ، میزان عضله بدن با افزایش سن کاهش مییابد. به طور کلی ، کاهش حجم ماهیچه ها منجر به کاهش متابولیسم می شود. در مواری چاقی باعث ایجاد تنگی نفس(خرید دستگاه اکسیژن ساز) نیز می شود . این تغییرات همچنین نیاز به کالری را کاهش می دهد و می تواند حفظ وزن اضافی را دشوار کند. اگر آگاهانه آنچه را که می خورید کنترل نکنید و با افزایش سن فعالیت بدنی بیشتری نداشته باشید ، به احتمال زیاد وزن اضافه خواهید کرد.

۶.بارداری

 افزایش وزن در دوران بارداری شایع است استفاده از گن بارداری تا حدودی به شما در تحمل وزنتان کمک می کند. از دست دادن وزن پس از تولد نوزاد برای برخی از زنان مشکل است. این افزایش وزن ممکن است به چاقی در زنان کمک کند.

۷.ترک سیگار

 ترک سیگار اغلب با افزایش وزن همراه است. و برای برخی ، می تواند منجر به افزایش وزن شود تا به عنوان چاقی شناخته شود. اغلب ، این اتفاق می افتد در حالی که مردم از غذا برای کنار آمدن با ترک سیگار استفاده می کنند. با این حال ، در دراز مدت ، ترک سیگار برای سلامتی مفیدتر از سیگار کشیدن است. پزشک به شما در جلوگیری از افزایش وزن بعد از ترک سیگار کمک میکند.

۸.کمبود خواب

عدم خواب کافی یا خواب زیاد می تواند باعث تغییر در هورمون ها شود که اشتها را افزایش می دهد. همچنین ممکن است غذاهای با کالری و کربوهیدرات بالا میل کنید که در افزایش وزن موثر باشد.

۹.فشار روحی و روانی

بسیاری از عوامل خارجی که بر خلق و خو و رفاه تأثیر می گذارد ممکن است در چاقی موثر باشند. مردم اغلب هنگام مواجهه با شرایط استرس زا به دنبال غذای پرکالری هستند.

۱۰.میکروبیوم باکتری های روده

میکروبیوم باکتری های روده شما، تحت تأثیر غذاهایی که می خورید هستند و ممکن است در افزایش وزن یا مشکل در کاهش وزن نقش داشته باشند.

حتی اگر یک یا چند مورد از این عوامل خطر را دارید ، این بدان معنا نیست که شما در معرض ابتلا به چاقی هستید. شما می توانید با اکثر عوامل خطر از طریق رژیم غذایی ، فعالیت بدنی و ورزش و تغییر رفتار مقابله کنید.

عوارض چاقی چیست؟ آیا چاقی خطراتی برای سلامتی دارد؟

عوارض چاقی

افراد مبتلا به چاقی با مشکلات جدید مواجه هستند ، از جمله:

۱.بیماری قلبی و سکته مغزی

 چاقی احتمال ابتلا به فشار خون بالا و سطوح غیر طبیعی کلسترول را افزایش می دهد که عوامل خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی هستند.

۲.دیابت نوع ۲

 چاقی می تواند بر نحوه استفاده بدن از انسولین برای کنترل سطح قند خون تأثیر بگذارد. این امر خطر مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش می دهد.

۳.برخی سرطان ها

 چاقی ممکن است خطر سرطان رحم ، دهانه رحم ، آندومتر ، تخمدان ، سینه ، روده بزرگ ، راست روده ، مری ، کبد ، کیسه صفرا ، لوزالمعده و پروستات را افزایش دهد.

۴.مشکلات گوارشی

چاقی احتمال ابتلا به سوزش سر دل ، بیماری کیسه صفرا و مشکلات کبدی را افزایش می دهد.

۵.آپنه خواب

 افراد مبتلا به چاقی بیشتر به آپنه خواب مبتلا هستند ، یک اختلال بالقوه جدی که در آن تنفس مکرر در طول خواب متوقف می شود و شروع می شود.

۶.آرتروز

 چاقی با افزایش التهاب بدن ، ساییدگی مفاصل را افزایش می دهد و منجر به عوارضی مانند آرتروز میشود.

چاقی چه تاثیری بر کیفیت زندگی دارد؟

چاقی می تواند کیفیت کلی زندگی را کاهش دهد. ممکن است نتوانید فعالیت های بدنی انجام دهید که قبلاً از آن لذت می بردید. ممکن است از مکان های عمومی اجتناب کنید. افراد مبتلا به چاقی اعتماد بنفس شان کم می شود.

سایر مسائل مربوط به وزن که ممکن است بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد عبارتند از:

  • افسردگی
  • ناتوانی در برخی فعالیتهای اجتماعی
  • شرم و گناه
  • انزوای اجتماعی
  • دستاوردهای کاری کمتر

تشخیص چاقی

برای تشخیص چاقی ، پزشک معمولاً یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و برخی آزمایشات را توصیه می کند.

این امتحانات و آزمایشات به طور کلی شامل موارد زیر است:

گرفتن سابقه سلامتی توسط پزشک که شامل: وزن ، تلاش برای کاهش وزن ، فعالیت بدنی و عادات ورزشی ، الگوهای غذا خوردن و کنترل اشتها ، داروها ، میزان استرس و سایر مسائل مربوط به سلامتی شما را بررسی می کند. پزشک همچنین ممکن است سابقه سلامت خانواده شما را بررسی کند تا ببیند آیا مستعد ابتلا به برخی شرایط هستید یا خیر.

یک معاینه فیزیکی عمومی شامل اندازه گیری قد است. بررسی علائم حیاتی مانند ضربان قلب ،سنجش فشار خون با دستگاه فشار سنج دیجیتال و درجه حرارت، گوش دادن به قلب و ریه های شما  و معاینه شکم.

پزشک شاخص توده بدنیBMI شما را بررسی می کند. BMI 30یا بالاتر چاقی در نظر گرفته می شود. اعداد بالای ۳۰ خطررا بیشتر می کند. BMI شما باید حداقل یک بار در سال بررسی شود زیرا می تواند خطرات سلامت شما و درمانهای مناسب شما را تعیین کند.

اندازه گیری دور کمر: چربی ذخیره شده در کمر، چربی احشایی یا شکمی نامیده می شود و خطر بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد. زنانی با اندازه دور (بیش از ۳۵ اینچ (۸۹ سانتیمتر) و مردان با اندازه دور کمر بیش از ۴۰ اینچ (۱۰۲ سانتیمتر) ممکن است خطرات بیشتری برای ابتلا به بیماری داشته باشند. مانند اندازه گیریBMI ، دور کمر باید حداقل یک بار در سال بررسی شود.

بررسی سایر مشکلات سلامتی. پزشک سایر مشکلات احتمالی سلامتی مانند فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، کم کاری تیروئید ، مشکلات کبدی و دیابت را بررسی می کند.

جمع آوری این اطلاعات به شما و پزشک کمک می کند تا نوع درمانی را که برای شما مناسب است انتخاب کند.

زمان مراجعه به پزشک برای درمان چاقی موضعی

اگر نگران وزن یا مشکلات مربوط به چاقی هستید ، از پزشک خود مشاوره بخواهید تا پزشک خطرات مربوط به سلامتی را ارزیابی کرده و گزینه های مناسب کاهش وزن و درمان چاقی را به شما پیشنهاد کند.

آیا درمان چاقی توسط روشهای ابدومینوپلاستی و لیپوماتیک قابل انجام است؟

بله.لیپوماتیک(گن لیپوماتیک) و لیپوساکشن از بهترین روشها برای درمان چاقی موضعی و کاهش سایز است.

آیا پس از لیپوماتیک میتوان از گن استفاده کرد؟

بله. گن لیپوماتیک و گن لیپوساکشن در فروشگاههای معتبر مانند هامون مدیکال مناسب و عالی برای استفاده پس از جراحی شکم و پهلو میباشد.روشهای غیرجراحی و جراحی متعدد و انواع گن ساعت شنی اصل کلمبیا برای درمان چاقی وجود دارد که به شما در کاهش سایز و وزن کمک شایانی می کند.

در فروشگاه هامون مدیکال انواع گن های لاغری و موضعی را می توانید خریداری کنید و داشتن یک اندام متناسب را تجربه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *