آموزشی, پیری و سالمندی

۷ راه موثر برای جلوگیری از زخم بستر در سالمندان و بیماران خاص

مراقبت از بیمار مبتلا به زخم بستر

جلوگیری از زخم بستر ،سالمندان در معرض خطر انواع مشکلات سلامتی هستند، از وخامت جسمانی تا زوال شناختی. در حالی که عوامل خطر برای این شرایط متفاوت است، تقریباً همه سالمندان در معرض خطر زخم فشار یا همان زخم بستر (Bedsore)هستند. این زخم‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که به مرور زمان در ناحیه خاصی از بدن فشار ایجاد شود و قرار گرفتن مکرر در همان ناحیه منجر به تخریب یکپارچگی پوست می‌شود و به معنای واقعی کلمه پوست را در برابر عفونت باز می‌کند.

اگر در خانه بیماری که دارای مشکلات نخاعی، جراحی سنگین،کهولت سن و کما دارید باید مراقبت های لازم برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر را بدانید و انجام دهید در غیر اینصورت بیمار شما ممکن است وارد مرحله ایجاد زخم بستر و عوارض خطرناک آن شود.

 در بیشتر کشورهای جهان مراکز بهداشتی مانند بیمارستان ها ،سرای سالمندان که ممکن است با این نوع بیماری به مراتب بیشتر روبرو شوند دارای قوانین و قواعد خاصی برای جلوگیری از زخم بستر بیماران هستند در صورت پیگیری نکردن و انجام مراقبت های لازم ممکن است بر اثر شکایت همراهان بیمار، مسئولین جریمه های بسیار سنگینی پرداخت کنند .

زخم بستر یکی از بیماری های پیری می باشد که بسیار شایع است. با رعایت این الزامات با این حال، مراقبان سالمند می توانند با پیروی از این هفت مرحله، برای کاهش زخم های بستر در میان سالمندان و همچنین افراد بیمار در هر سنی تلاش کنند.

۷ راه موثر برای جلوگیری از زخم بستر

جلوگیری از زخم بستر

۱-حرکت دادن سالمند و یا بیمار

متخصصان در این زمینه معتقدند که ورزش، حرکت و دامنه حرکتی، گردش خون را تقویت می کند و گردش خون در واقع به جلوگیری از ایجاد زخم بستر کمک می کند. این خیلی بیشتر از این است که به سادگی از رختخواب بلند شوید و روی ویلچر سوار شوید. زخم‌ بستر ممکن است در استخوان دنبالچه، لگن، شانه‌ها یا پاشنه‌ها به دلیل نشستن طولانی مدت روی ویلچر ایجاد شوند، بنابراین تنوع در حرکت یک امر کلیدی و مهم است.

در صورت لزوم از ویلچر استفاده کنید، اما به سالمندان کمک کنید تا روی صندلی‌های تکیه‌ گاه دار یا سایر صندلی‌های بر روی بالشتک‌ بنشینند. همچنین ، از گذاشتن سالمندان در یک موقعیت در هر مکانی برای مدت طولانی خودداری کنید. این شامل جابه‌جایی سالمندان در هنگام دراز کشیدن یا بیدار شدن در طول روز می‌شود.

۲-پوست را برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر هر روز بررسی کنید

پوست باید به طور مکرر برای علائم ایجاد زخم بستر بررسی شود. زخم بستر ممکن است در کمتر از چند ساعت ایجاد شود.به عنوان مثال، آیا تا به حال افزایش درد و قرمزی روی باسن خود را در حین رانندگی برای بیش از یک یا دو ساعت تجربه کرده اید؟

اگر چنین است، شما یک زخم فشاری یک مرحله ایجاد کرده اید، اما توانایی شما در حرکت به شما امکان می دهد درد را تشخیص دهید و موقعیت خود را برای جلوگیری از پیشرفت آن تنظیم کنید.

برای برخی از سالمندان و بیماران، شما باید هنگام انجام مراقبت‌ های پرینه، دوش گرفتن یا انجام سایر ارزیابی‌ های یکپارچگی پوست، علائم ایجاد زخم بستر را بررسی و تشخیص دهید. تمام این گونه بررسی ها نیز باید مستند باشد.

۳- از تشک زخم بستر و ملافه های ضد حساسیت استفاده کنید

بسته به نیاز هر سالمند و بیمار، ممکن است برای کاهش فشار وارد شده به نواحی حساس بدن، به تخت‌های مخصوص و روکش تشک ‌های آب یا بادی یا روکش‌های مخصوص و بالشتکی مانند  تشک زخم بستر نیاز باشد. این نوع تشک های با کیفیت در فروشگاه هامون مدیکال در مدل های مختلف موجود است با استفاده از این محصولات گزینه‌ها را برای آنچه ممکن است راحت ‌ترین و مفید ترین راه برای برطرف کردن نیاز سالمندان باشد انجام دهید.

ویژگی های تشک های مخصوص زخم بستر در هامون مدیکال شامل موارد زیر می باشد :

  • تحمل وزن بیمار تا ۸۰ کیلوگرم
  • ساخته شده از مواد با کیفیت PVC  و قابل شستشو
  • کمک به درمان سریع زخم بستر و همچنین جلوگیری از آن
  • دارای پمپ برقی سبک بدون لرزش و نویز
  • قابلیت تنظیم فشار هوای درون تشک
  • دارای گواهینامه و استانداردهای CE اروپا و FDA آمریکا و TUV آلمان و ISO13485
  • دارای فیوز محافظ جلوگیری از اتصال
  • دارای قطعات یدک برای تعویض در صورت سوراخ شدن

از بالش های نرم  برای کمک به افراد سالمند در زمانی که در رختخواب بین زمان‌ های تغییر موقعیت دراز کشیده‌اند، به پهلو می توانید استفاده کنید.

۴-پوست را خشک و تمیز نگه دارید

بی اختیاری ادراری یکی از بزرگترین عوامل مرتبط با ایجاد زخم بستر است. وقتی اجابت مزاج یا ادرار در تماس با پوست بماند، اسیدها و آنزیم‌های موجود در آن‌ ها سریع‌ تر از حد معمول شروع به تخلیه و تخریب پوست می ‌کنند. زمانی که فرد سالمند با توانایی محدود برای تغییر موقعیت خود همراه شود، ممکن است سریعتر دچار زخم بستر در ناحیه پرینه(ناحیه تناسلی) شود.

اگر به نظر می رسد که ناحیه قرمز شده است، ممکن است سالمند،بیمار دچار زخم بستر مرحله اول شده باشد. هنگامی که این اتفاق می افتد، بهتر است فرض کنیم که ناحیه تحت فشارهای شدید تری قرار گرفته است و با درمان مناسب، مانند استفاده از کرم های ترمیم جای زخم برای جلوگیری از خراش بیشتر اقدام کنید. با این حال، استفاده از کرم های مخصوص نیاز به تغییر موقعیت و حرکت مداوم برای کمک به جلوگیری از بدتر شدن ناحیه را نمی کنند.

۵-سالمندان را تشویق به حفظ یک رژیم غذایی سالم کنید

مزایای یک سیستم گردش خون با عملکرد خوب فقط به اندازه مواد مغذی است که خود را ارائه می دهد. سالمندان باید تلاش کنند تا از یک رژیم غذایی متعادل و سالم استفاده کنند. در واقع، بهینه سازی وضعیت تغذیه سالمندانی که با زخم بستر زندگی می کنند، کلید تضمین موفقیت آمیز درمان است. برای سالمندانی که با اختلالات متابولیک مانند دیابت زندگی می کنند، یک رژیم غذایی سالم می تواند بسیار فراتر از پیشگیری یا تشویق به بهبود زخم بستر باشد.

۶-شرایط سلامت سالمند و بیمار را به طور موثر بررسی کنید

شرایط سلامت مزمن نیز ممکن است بر خطر ایجاد زخم بستر تأثیر بگذارد.هر شرایطی که بر عملکرد سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد ممکن است منجر به گردش خون ضعیف و خطر بیشتر زخم‌های بستر شود. در نتیجه، مدیریت موثر این شرایط، علاوه بر تمام مراحل ذکر شده، برای جلوگیری از ایجاد یا بدتر شدن زخم‌ بستر حیاتی است.

این ممکن است شامل نظارت بر مصرف مایعات برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی و بیماری هایی مانند سابقه حمله قلبی، حفظ محدودیت های غذایی برای سالمندان مبتلا به بیماری کلیوی یا اطمینان از اینکه تداخلات دارویی منجر به عملکرد ضعیف گردش خون نمی شود، باشد.

۷- مراقبین یک برنامه تشویقی برای سالمند ایجاد کنید

مراقبان سالمندان و بیماران خاص نقش مهمی در جلوگیری از ایجاد زخم بستر دارند، بنابراین اجرای یک برنامه انگیزشی را در نظر بگیرید. این برنامه می تواند شامل حرکات ورزشی جزئی  به منظور تغییر موقعیت بیمار و جابه جا شدن او در طول روز باشد. برای کاهش شیوع زخم‌ های فشاری در بین افرادی که تحت مراقبت شما هستند، موثر است، حتما استفاده کنید.

این مراحل را از همین امروز برای سالمندان و بیماران تحت مراقبت خود شروع کنید.

در فروشگاه هامون مدیکال انواع تشک مخصوص زخم بستر را با بهترین کیفیت روز دنیا می توانید خریداری کنید .

۲-

دیدگاهی در مورد “۷ راه موثر برای جلوگیری از زخم بستر در سالمندان و بیماران خاص

  1. Masoud گفت:

    ممنون از مقاله خوبتون.بسیار عالی.

    1. مجله علمی هامون مدیکال گفت:

      سلام دوست عزیز. ممنون که هامون مدیکال را انتخاب کردید.

  2. سیدمحمد گفت:

    سلام من پدرم متولدسال ۱۲۲۰استدکه درزمان جنگ شیمیایی هم شده وزیهرهایش خراب است وریه ندارد بماندکه شمیاییرباعث شده پاهاش مونداشته باشه یعنی کلن دوتاپاهاش بی موشده دیگه وکارش قران یاد دادن به بچه ها ی محله است وروزها حدود سه چها رساعت چها رزانومیشیندبعدکه وقتی بلند میشه باسن کبودشده وپاهاش بادکرده جدیدن دیگه خیلی خراب شده لطفاا دد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *