واریس و لنف ادم

لنف ادم و مراقبت های آن

لنف ادم و مراقبت های آن ،اگر در معرض خطر ادم لنفاوی هستید – به عنوان مثال ، اگر اخیرا جراحی سرطان در غدد لنفاوی خود انجام داده اید – پزشک ممکن است بر اساس علائم و نشانه های شما ، لنف ادم را تشخیص دهد. این مقاله نحوه تشخیص لنف ادم، جلوگیری از عفونت و کاهش تورم در دست و بازو را شرح می دهد. رعایت این دستورالعمل ها می تواند به جلوگیری از ورم لنفاوی کمک کند.

سیستم لنفاوی چیست؟

سیستم لنفاوی شما دارای ۲ وظیفه است، یکی این که به مبارزه با عفونت کمک می کند و دیگر وظیفه آن کمک به تخلیه مایعات از نواحی مختلف بدن است.

سیستم لنفاوی بدن از غدد لنفاوی ، عروق لنفاوی و مایع لنفاوی تشکیل شده است.غدد لنفاوی غدد لوبیایی شکل کوچکی هستند که در امتداد عروق لنفاوی شما قرار دارند. گره های لنفاوی شما مایع لنفاوی شما را فیلتر می کنند ، باکتری ها ، ویروس ها ، سلول های سرطانی و سایر مواد زائد را خارج می کنند.

عروق لنفاوی لوله های ریزی مانند رگ های خونی شما هستند که مایعات را به غدد لنفاوی شما منتقل می کنند.مایع لنفاوی مایع شفافی است که از طریق سیستم لنفاوی شما عبور می کند. این سلول ها حامل سلول هایی هستند که به مبارزه با عفونت ها و سایر بیماری ها کمک می کنند.

لنف ادم و مراقبت های آن

گاهی اوقات ، از بین رفتن غدد لنفاوی ، تخلیه صحیح سیستم لنفاوی را دشوار می کند. اگر این اتفاق بیفتد ، مایع لنفاوی می تواند در ناحیه ای که غدد لنفاوی برداشته شده جمع شود. این مایعات اضافی باعث تورمی به نام لنف ادم می شود.

لنف ادم یا ورم لنفاوی می تواند در بازو ، دست ، پستان یا تنه در طرف آسیب دیده شما (طرفی که غدد لنفاوی شما برداشته شده است) ایجاد شود.

Lymphatic System Website Cover لنف ادم و مراقبت های آن
سیستم لنفاوی

تشخیص لنف ادم

اگر علت و دلایل ورم لنفاوی شما چندان واضح نیست ، ممکن است پزشک آزمایشات تصویربرداری را برای دیدن سیستم لنفاوی شما تجویز کند. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

اسکن ام آر آی. با استفاده از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی ، MRI تصاویر ۳ بعدی و با وضوح بالا تولید می کند.

سی تی اسکن. این روش اشعه ایکس تصاویر دقیق و مقطعی از ساختارهای بدن شما تولید می کند. سی تی اسکن می تواند انسداد در سیستم لنفاوی را نشان دهد.

سونوگرافی داپلر. این تغییر سونوگرافی معمولی با جستن امواج صوتی با فرکانس بالا (سونوگرافی) از سلول های قرمز خون ، جریان و فشار خون را بررسی می کند. سونوگرافی می تواند به یافتن انسداد کمک کند.

تصویربرداری رادیونوکلاید از سیستم لنفاوی شما (لنفوسینتیگرافی). در طول این آزمایش به شما یک ماده رادیواکتیو تزریق می شود و سپس توسط دستگاه اسکن می شود. تصاویر حاصل از این رنگ را نشان می دهد که از طریق عروق لنفاوی شما حرکت می کند و انسداد را برجسته می کند.

علائم ورم لنفاوی

ورم لنفاوی می تواند به طور ناگهانی یا تدریجی ایجاد شود. ممکن است ماه ها یا سال ها بعد از جراحی اتفاق بیفتد.

مراقب این علائم لنف ادم در بازو ، دست ، پستان و تنه آسیب دیده خود باشید:

احساس سنگینی یا درد

احساس تنگی در پوست شما

انعطاف پذیری کمتر

تورم

در برخی مواقع داشتن تب(تب سنج)

تغییرات پوستی ، مانند سفت شدن یا حفره زدن (پوستی که پس از فشار دادن روی آن فرورفته باقی می ماند)

اگر تورم دارید ممکن است متوجه شوید

رگ های دست آسیب دیده کمتر از دست دیگر شما قابل مشاهده است.

حلقه های انگشت (انگشتان) شما محکم هستند یا اندازه نیستند.

آستین پیراهن در سمت آسیب دیده شما بیشتر از حد معمول احساس تنگی می کند.

اگر علائمی از ورم لنفاوی دارید یا مطمئن نیستید ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید.

کاهش خطر ابتلا به ورم لنفاوی

جلوگیری از عفونت و تورم برای کاهش خطر ابتلا به لنف ادم مهم است.

درمان لنف ادم

هیچ درمانی برای ورم لنف وجود ندارد. درمان بر کاهش تورم و کنترل درد متمرکز است. درمان های لنف ادم شامل موارد زیر است:

تمرینات

تمرینات سبک و ورزش تخلیه لنفاوی که در آن اندام آسیب دیده خود را حرکت می دهید ، ممکن است تخلیه مایعات لنفاوی را تشویق کرده و به شما در آماده سازی برای کارهای روزمره ، مانند حمل مواد غذایی کمک کند. تمرینات نباید سنگین باشد و شما را خسته کند بلکه باید بر روی انقباض آرام عضلات بازو یا پا تمرکز داشته باشد. یک درمانگر مجاز لنف ادم می تواند تمریناتی را به شما آموزش دهد که ممکن است کمک کند.

بسته شدن دست یا پا بانداژ کل اندام شما باعث ترغیب مایعات لنفاوی به سمت عقب به سمت تنه بدن شما می شود. بانداژ باید در اطراف انگشتان یا انگشتان شما محکم باشد و با بالا رفتن از بازو یا پا شل شود. یک درمانگر لنف ادم می تواند به شما نشان دهد که چگونه اندام خود را بپیچید.استفاده از آستین فشاری لنف ادم مخصوص ادم دست می باشد .

ماساژ

 یک روش ماساژ تخلیه لنف ویژه به نام تخلیه دستی لنفاوی ممکن است جریان مایع لنفاوی را از بازو یا پا تشویق کند. و درمان های مختلف ماساژ ممکن است به نفع افراد مبتلا به سرطان فعال باشد. حتماً با کسی که در این فنون آموزش دیده است کار کنید. البته ماساژ برای همه مناسب نیست. اگر در مناطق تخلیه لنفاوی درگیر هستید ، از ماساژ خودداری کنید.

لباس های فشرده سازی

 آستین بلند یا جوراب ساق بلند برای فشرده سازی بازو یا ساق پا ، جریان مایع لنفاوی را از اندام آسیب دیده شما تشویق می کند. هنگام ورزش اندام آسیب دیده ، لباس فشرده سازی بپوشید.

با کمک گرفتن از متخصصان ، مناسب لباس فشرده سازی خود را بدست آورید. از پزشک خود بپرسید که از کجا می توانید لباس های فشرده سازی را در محل خود خریداری کنید. برخی از افراد به لباس های فشرده سازی سفارشی نیاز دارند.

اگر در پوشیدن یا در آوردن لباس فشرده سازی مشکل دارید ، تکنیک ها و کمک های ویژه ای برای کمک به این مسئله وجود دارد. درمانگر ادم لنفاوی شما می تواند گزینه ها را با شما مرور کند. علاوه بر این ، اگر لباس های فشرده سازی یا پوشش های فشاری یا هر دو گزینه ای نیستند ، گاهی اوقات یک دستگاه فشرده سازی با اتصال دهنده های پارچه ای می تواند برای شما مناسب باشد.

آستین فشاری لنف ادم و مراقبت های آن
آستین فشاری مورد استفاده برای التیام ورم لنفاوی

فشرده سازی پنوماتیک

 آستین پوشیده شده روی بازو یا پای آسیب دیده شما به پمپی متصل می شود که به طور متناوب آستین را باد می کند ، به اندام شما فشار وارد می کند و مایع لنفاوی را از انگشتان یا انگشتان پا دور می کند.

درمان کامل احتقان (CDT)

این روش شامل ترکیب روش های درمانی با تغییر سبک زندگی است. به طور کلی ، CDT برای افرادی که فشار خون بالا ، دیابت ، فلج ، نارسایی قلبی ، لخته خون یا عفونت حاد دارند توصیه نمی شود.

در موارد ورم شدید لنفاوی ، پزشک شما ممکن است جراحی را برای برداشتن بافت اضافی در بازو یا پا برای کاهش تورم در نظر بگیرد. همچنین تکنیک های جدیدتری برای جراحی وجود دارد که ممکن است مناسب باشد ، مانند آناستوموز لنفاوی تا وریدی یا پیوند غدد لنفاوی.

جلوگیری از عفونت

اگر در بازوی آسیب دیده خود دچار عفونت شوید ، احتمالاً به لنف ادم مبتلا خواهید شد. این به این دلیل است که بدن شما برای مقابله با عفونت سلولهای سفید خونی اضافی و مایع لنفاوی ایجاد می کند و این مایعات اضافی ممکن است به درستی تخلیه نشوند.

برای کاهش خطر ابتلا به عفونت ، این دستورالعمل ها را دنبال کنید.

  • مواظب باشید آفتاب سوختگی نداشته باشید. از ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید. اغلب آن را استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از نیش و گزش حشرات از مواد ضد حشره استفاده کنید.
  • روزانه از لوسیون یا کرم برای محافظت از پوست بازو و دست آسیب دیده استفاده کنید.
  • کوتیکول های خود را روی دست آسیب نبینید. در عوض ، آنها را با چوب کوتیکول به آرامی به عقب فشار دهید.
  • هنگام انجام کارهای حیاط یا باغبانی ، شستن ظرف ها یا تمیز کردن با مواد شوینده خشن یا پشم استیل از دستکش محافظ استفاده کنید.
  • هنگام خیاطی از انگشت استفاده کنید.
  • اگر زیر بازوی آسیب دیده اصلاح می کنید مراقب باشید. به استفاده از تیغ برقی فکر کنید. اگر هنگام اصلاح بریدید ، طبق دستورالعمل زیر از آن مراقبت کنید.
  • در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند قرمزی ، تورم ، پوستی که گرمتر از حد معمول است یا حساسیت به لمس) ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید.

 مراقبت از برش و خراش

محل را با آب و صابون تمیز کنید.

از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید.

منطقه را با یک باند بپوشانید.

مراقبت از سوختگی

یک بسته سرد را به آن قسمت بمالید یا آن قسمت را زیر آب شیر آب خنک حدود ۱۰ دقیقه اجرا کنید.

محل را با آب و صابون تمیز کنید.

منطقه را با یک باند بپوشانید.

جلوگیری از تورم بعد از جراحی

مقداری تورم خفیف پس از جراحی طبیعی است. این تورم ممکن است تا ۶ هفته ادامه داشته باشد. اغلب موقت است و به تدریج از بین می رود. همچنین ممکن است بعد از جراحی احساس درد یا سایر احساسات مانند تورم و گزگز کنید. برای تسکین تورم بعد از جراحی این دستورالعمل ها را دنبال کنید.

تمرینات خود را ۵ بار در روز انجام دهید. اگر ارائه دهنده خدمات بهداشتی به شما گفت که این کارها را کم و بیش انجام دهید ، دستورالعمل های آنها را دنبال کنید.

تمرینات خود را ادامه دهید تا زمانی که دامنه طبیعی حرکت شانه و بازو را بازگردانید. این زمان ممکن است ۴ تا ۶ هفته پس از جراحی طول بکشد.

اگر احساس کشیدگی در سینه یا زیر بازو دارید ، ممکن است مفید باشد که حرکات کششی را حتی برای مدت طولانی تری ادامه دهید.

اگر بعد از ۴ تا ۶ هفته دامنه حرکتی طبیعی خود را برطرف نکردید ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید.

انجام موارد زیر ممکن است به کاهش خطر ابتلا به ورم لنفاوی کمک کند.

لنف ادم و مراقبت های آن
  • از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی بخواهید که از بازوی بدون تأثیر شما برای خون گیری ، تزریق (عکس) ، خطوط داخل وریدی (IV) و اندازه گیری فشار خون استفاده کنند.
  • در بعضی شرایط ، اگر نمی توان از بازوی بی تأثیر شما خون گرفت ، استفاده از بازوی آسیب دیده درست نیست.
  • اگر فشار خون شما با استفاده از بازوی بدون تأثیر قابل اندازه گیری نیست ، استفاده از بازوی آسیب دیده درست نیست.
  • اگر گره های لنفاوی در دو طرف بدن شما برداشته شده است ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی در مورد اینکه کدام بازو برای استفاده ایمن است صحبت کنید.
  • وزن مناسب خود  را حفظ کنید.
  • عضلات خود را به طور منظم ورزش داده و کشش دهید. با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید که کدام یک از تمرینات مناسب شماست.
  • هنگامی که دوباره ورزش و فعالیت را شروع کردید ، به آرامی و به تدریج جمع شوید. اگر احساس ناراحتی کردید ، توقف کنید و کمی استراحت کنید. ورزش نباید باعث درد شود.
  • قبل از شروع هرگونه ورزش سنگین ، با پزشک خود مشورت کنید.
  • از جواهرات تنگ و سنگین یا لباس هایی که الاستیک تنگ دارند استفاده نکنید. این موارد می تواند منجر به تورم شود.
  • اگر در بازو یا دست خود تورم ایجاد کردید ، از زمان شروع آن یادداشت کنید. اگر بعد از ۱ هفته از بین نرفت ، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • استفاده از جوراب طبی هامون مدیکال برای کاهش لنف ادم پا

چه موقع با پزشک خود تماس بگیریم؟

اگرهر قسمت از بازو ، دست ، پستان یا تنه در طرف آسیب دیده شما:

  • احساس گرما می کند
  • قرمز است
  • دردناک تر است
  • بیشتر متورم است
  • شما تب ۱۰۱ درجه فارنهایت (۳۸.۳ درجه سانتیگراد) یا بالاتر دارید
  • شما در حال انجام تمرینات خود طبق دستورالعمل ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود هستید اما بعد از ۴ تا ۶ هفته دامنه حرکتی طبیعی خود را به دست نمی آوید.
  • تورم دارید که بعد از ۱ هفته از بین نمی رود.

کنار آمدن و پشتیبانی

این می تواند ناامید کننده باشد که بدانید هیچ درمانی برای ورم لنفاوی وجود ندارد. با این حال ، می توانید برخی از جنبه های ورم لنفاوی را کنترل کنید. برای کمک به شما در کنار آمدن ، سعی کنید:

در مورد ورم لنفاوی همه آنچه می توانید بیابید. دانستن اینکه ادم لنفاوی چیست و چه عواملی باعث ایجاد آن می شود ، می تواند به شما در برقراری ارتباط با پزشک یا متخصص طب فیزیکی کمک کند.

از اندام آسیب دیده خود مراقبت کنید. تمام تلاش خود را انجام دهید تا از بروز عوارض در بازو یا پا جلوگیری کنید. پوست خود را روزانه تمیز کنید ، از هر سانتی متر از اندام آسیب دیده خود به دنبال علائم مشکل ، مانند ترک و بریدگی باشید. برای جلوگیری از خشکی پوست لوسیون بزنید.

از تمام بدن خود مراقبت کنید. یک رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات داشته باشید. اگر می توانید روزانه ورزش کنید. استرس را کاهش دهید. سعی کنید خواب کافی داشته باشید. مراقبت از بدن انرژی بیشتری به شما می دهد و ترمیم را ترغیب می کند. در فروشگاه هامون مدیکال انواع جوراب طبی و آستین فشاری برای لنف ادم موجود می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *